Valpen en vecka går så fort....

Hej alla ni som läser förlåt att jag inte skrivit på ett tag men har varit ganska mycket o dessutom varmt hemskt varm, för varmt för min del.

Lilla valpen är idag en vecka gammal och mår fint, och hon äter och frodas bra.

Det var lite jobbigt 3 första dygnen då hon var ensam valp, och inte tillät ronja lämna korgen ens för att dricka och äta, men från i söndags rullar allt på hur fint som helst.

Den lilla tikvalpen vägde ikväll 282g och det är jättebra då hennes födelsevikt var 154g o hon gick ner 6 gram första dygnet.

Hon har altså gått upp i rasande fart, men hon är ensam om all mat också så inte så konstigt.
Sedan har alltid Ronja haft väldigt bra mjölk åt sina valpar.

Vi har tagit lite kort, men de är inte så mycket att se innan ögonen öppnas, men eftersom jag lär ha hjälp lägga in korten så dröjer det ett litet tag till.

Vill man ha kort så skicka sms till 0766 518021 så kan jag skicka kort från mobilen vi har tagit denna första vecka.

I morgon skulle regnet komma igen men 21 grader, och man kan nog känna det i luften då det är väldigt kvavt och lite äcklig luft.

Vi kommer sätta ut denna valp till försäljning och se vilka svar vi får, och eftersom vi inte kan bestämma oss för att spara eller inte, så är allt öppet även till intresserade valpköpare.

Önskar alla en fin helg ta hand om varandra glöm inte vatten till djuren, inga djur i bilen, och sköt om er.

Rose

Då har det hänt...

Hej alla vänner o glad midsommar till er alla.

Ber om ursäkt att jag inte skrivit något igår för Ronja började redan igår förmiddag att visa tecken på att en förlossning var nära altså 5 dagar för tidigt.

Vid 11 på fm började hon pipa, betee sig konstigt o följa efter mig överallt.

Micke kom hem vid 14,20 o då märkte jag att hon kommer att föda sina valpar redan igår.

Det började tyvärr med en svart flicka 92g som var död vid födelsen, o fosterhinnan var fuktig inuti, och moderkakan såg hemsk ut.
Altså har förlossningen satt igång pga den döda lilla valpen, o sedan var det tragiskt här, för Ronja fick hålla på med valpen ett par minuter tills hon gav upp sedan tog vi bort den från henne, och självklart blev hon jätteledsen.
Detta hände vid 16,35.

Sedan förlöpte kvällen med oro då vi märkte att Ronja inte mådde bra, och dessutom gick till valplådan hela tiden.

Vid 23 föddes en liten levande valp som tur var och det är troligen en liten flicka också som vägde 154g.

Vi vill inte hålla på för mycket med valpen, men Micke sa 99% att det är en flicka.

Nu är ronja överlycklig, och mår bra med sin lilla bebis.

Hon äter, piper, o kan inte låta ronja ens gå iväg o äta o dricka så snälla husse matar henne i lådan, och jag lovar det gillas av ronja.

Detta är en unik liten valp då ingen vit pudel i landet ännu har denna stamtavla.

Vi är stolta över att hon fick en valp, men lite jobbigt blir det för den lille att växa upp ensam, men får vara med oss mer än vanligt när den börjar gå senare.

Nu hoppas vi bara på att allt ska gå så bra och att valpen ska växa o frodas.

Kommer kort senare på den lilla skönheten, för jag lär ha lite hjälp lägga in kort på hemsidan på valpen.

Önskar alla en fortsatt fin midsommarhelg o vi ska bara sova sova o känna oss glada o pigga igen för vi är totalt slut efter alla timmarnas spänning igår.

Sköt om er rose

20 juni 2011....

Japp då var det redan 20 juni o snart 21 juni då kl är ganska mycket när jag skriver lite här  på min blogg.

Idag har jag badat Ronja o herre gud så tung hon blivit men tror ändå inte hon får mer än 2 valpar, men den som väntar får se.

Apropå väntan så är det endast ca 8 dagar kvar, och jag tycker nog det har sjunkit ner på henne från att ha legat högt upp vid rygg o revben, så börjar nog magen bli lite hängigare.

Hoppas allt ska gå bra och att valparna föds friska o levande, och att Ronja får en bra förlossning utan något som tillstöter.

Micke har tagit ledigt från jobbet 27, 28, 29 juni för att finnas här för Ronja, för jag vill inte vara själv ifall något händer, eller någon kommer med fel ände först.

Förra gången satt den första lite fast men med ronjas värkar, och lite hjälp av Micke så gick allt bra.

Här har också varit en konstig dag regn, sol o regn igen.

Hoppas och önskar att solen ska komma tillbaks snart, men att det inte blir alltför varmt för ronja när det är dags.

Hon mår fint, men märker att hon är trött och inte orkar lika mycket som vanligt, och dessutom lär vi lyfta upp henne i sängen nu då rumpan verkligen väger massor.

Ja lite om situationen just nu, men så fort nåt händer så skriver jag givetvis här o berättar.

Om någon är intresserad att vara med från början pga att dem tänkt skaffa en pudel, så finns mina kontaktuppgifter på hemsidan.
www.adestromspudeluppfodning.se

Jag skänker också en tanke till en vän som hittade sin vän avliden igår i sin lägenhet o hans 11 åriga hund fanns också där, så idag har hunden, som var skraltig o dålig fått följa med sin husse o båda ska spridas för vinden önskemål från husse när han levde.
Vilken bra kvinna du är och vilken empati du har för både djur o människor även om de är svårt för dig också så fixar du det, och är ledsen sedan.

Sedan hoppas jag Towas o Linus jakthund inte sprungit så långt bort utan snart är hemma igen.

Ha det gott sköt om varandra -Rose

Nu börjar nedräkningen...

Hej igen då tänkte jag skriva lite om vår familj o våra hundar.

Nu har nedräkningen börjat för Ronjas valpkull.
Hon har ca 12 dagar kvar med reservation för 2 dagar före eller efter.
Det ska bli så spännande o se vad som kommer ut ur vår lilla tjej om bara några dagar.

Har idag ställt in hennes valplåda där hon alltid har den står och visat henne den, och det tog en sekund innan hon själv gick i den o nosade runt, och sedan la hon sig så sött där i lådan.
Nu vet hon vad som är på gång, och lilla tummen fattar också då han inte ens går i lådan, men nosade runt o kollade så inga äckliga kryp låg där o lät.

ronja är stor men bred över ryggen o även rund om magen, men verkar må efter omständigheterna bra.

Hon äter bra, o vilar ganska mycket nu, men man märker att hon gärna lägger sig där det är svalt istället för i sängen på nätterna.

Här har vi haft sol idag första dagen på en vecka, och visst blir man glad bara solen dyker upp och man får mer energi o glädje till allt.

Sedan hälsar jag min vän Anita idag som har en son som tagit studenten, och jag hoppas dem haft en jättefin dag med sol och värme.

Skänker även en varm tanke till en vän på facebook som har ett barnbarn 14 år som för ett par månader sedan blev sjuk o då hittade man en tumör i huvudet på honom.

NU har han fått sina cellgiftbehandlinga, o man sa tumören var borta, så de skulle fortsätta med stråling, men dem blev kallade snarast till sjukhuset då man hittat rester av tumören igen.

Nu har lilla tonåringen som borde ha sommarlov, och må bra, och njuta av ledigheten fått börja strålningen som ska pågå i 7 veckor, och tyvärr mår han inte alls bra av den.

Skänker all min värme, och kärlek till honom och familjen i denna svåra tid, och hoppas av hela mitt hjärta, att allt ska gå vägen och att han nästa sommar får vara 15 år och full av glädje o energi o njuta av sitt sommarlov.

Älskade lilla grabben vi tänker på dig varje dag och din familj.

Hoppas alla andra mår okej och njuter av solen, sommaren, och allt omkring den.

Ha det gott kramar till er alla Rose

12 juni 2011...

Hej alla bloggvänner...
Här har det varit en lugn helg, men varmt, och idag kom åskan, och en riktigt kraftig regnskur, men tog slut redan efter en timme, så värmen kom så snällt tillbaks.

Har haft stora problem att sova på nätterna o vad det beror på utöver värmen har jag ingen aning om, men självklart är det nåt som stör mig o min sinnesro.

Ronja mår bra har snart gått 7v så tiden rusar på, och vi ser fram emot dem små liven, som kommer inom kort.

Hon har lite blöta flytningar just nu, o har börjat svälla upp lite i underlivet, och det är väl en förberedelse inför hennes kommande valpning.

I morgon ska jag till fotvård så skönt, o tisdag kolla in en ny punktdisplay som ska passa bättre tilll mitt talprogram på datorn.

Däefter går jag direkt till ögon och byter linserna mot mina värkande ögon.

Vill skänka en varm tanke till en underbar vän, som inom en kort tid har förlorat en av sina vuxna hästar, och häromdagen hittades även ett döfött litet föl i hagen.
Hur kan en sådan underbar familj få så mycket svåra saker att gå genom.

Nu får trollen i ert liv ge upp och ni får börja se framåt, och hoppas oturen vänder inom kort.
Kramar till er alla i familjen av hela mitt hjärta.

Håller på läser en bra bok också, som kan vara svår att sluta med mitt i natten, och boken heter (Inte utan min dotter), och är en dokumentär om en mor med sitt barn som mot sin vilja blir tvingad att stanna i sin mans hemland.

Kommer inte ihåg författaren, men boken har även gått som film.

Nu dags för en liten glasskula och sedan krypa ner i eller rättare sagt ovanpå täcket i sängen.

Glöm inte att värmen ute som är 25 grader i en bil kan vara 50 till 85 grader, o våra älskade frybenta blir nästan kokta och har inte en chans säga till att det är varmt o tufft, så lämna dem hemma är ni snälla.

Ha det gott rose

Juni 8 2011...

Hej hopp alla glada nu är vår tjej tjock o rund o har gått 6v på sin graviditet, så nu börjar nedräkning.

Hon är trött mer seg, o har nog inte varit så här rund så tidigt på sina 2 förra kullar, så man kanske kan hoppas på att det blir några denna gång.

Känns jätteskoj, och spännande förstås.

Nu har nationaldagen paserat, och allt skvaller om kungen och hans bravader också, så mycket snack om nåt som inte går att ändra på.

Tycker kanske vår kung borde vara ett föredömme för vårt land, men jösses han är ju bara man också, o det har vi fått erfara nu.
Vad jag förstått så har många av hans sk bravader ägt rum längre tillbaks i tiden, så why leave it or let i be.

Här har vi haft många dagar nu med sol o värme men igår var nog rekordet nått, för vi hade 36,3 på em o snacka om att det var skönt inne där vi hade ca 25.

Har även idag varit en fin dag men inte fullt så varmt, men räcker bra ändå.

Denna vecka har gått fort då måndag var en röd dag, så snart helg igen.

I år har vi semester från den 25 juli o 4 v framåt, o då är valparna ca 4v o det blir kanon, så vi kan vänja dem med att vara ute på tomten, o även få njuta av sommaren.

Man kan redan nu om man är intresserad höra av sig ang en valp, o få vara med från början vilket är absolut det bästa för valpens framtid.

Kommer att uppdatera lite mer nu då de närmar sig förlossning inom 3v.

wow jag kan knappast vänta dessa veckor heller.

Hoppas o önskar ronja får en lika fin förlossning som dem andra 2 gångerna, o självklart kommer även bilder tas när dem är inom en vecka gamla, även om man inte ser så mycket av valparna.

Följ oss gärna ni kommer inte ångra er Rose

Ronja väntar valpar....

Japp då har vi fått klart att Ronja vår älskade tik är parad, och nu känns det som om allt är säkert.
Rosa tuttar, ökat i vikt, och trött, men leker ändå.

Nu är hon 5v på väg o väntar sina små valpar ca 28 juni.

Nu har även hanen vi parat med fått sin stamtavla på vår hemsida under (Kull väntas i juni)

Känns helt underbart, att se fram emot en liten kull igen som föds här i familjen, och vi tror att det kan blir riktigt fina små valpar även denna gång.

Vill också tacka en helt underbar vän, som trots, att hon inte har så lätt i livet just nu, och har nyligen opererat sitt knä, men ändå ställer upp och hjälper mig med hemsidan.
Tusen tack Towa det du gör för oss och mig kallas äkta vänskap, o vi är så stolta över att fått dig med familj som en av våra nära vänner i livet.
Du är som vanligt någon som bjuder på dig själv, och inte begär något tillbaks.
Tusen tack avgudar dig krya på dig hoppas vi snart ses.

Idag har det varit riktigt varmt här i gävle ca 26 grader och även igår hade vi ca 24 så det har varit 2 dagar med öppen dörr ut till tomten, och hundarna har kunnat gå som dem själv vill.

Jag har däremot haft en jobbig natt inte sovit en sekund, och finns väl orsaker även till det, men inget gå in på här då blir inlägget mycket långt.
Hoppas få sova inatt då jag sovit 2 timmar vid lunch.

Om någon är intresserad eller funderar över något ang kommande valpar, så tveka inte, att gå in under kontakter o hör av er.

Önskar alla en fin helg tänk på värmen o våra fyrbenta som inte kan säga till när orken sviker dem.

Rose

RSS 2.0